خدمات راه اندازی و مجازی سازی سرور

مجازی سازی سرور : مجازی سازی یا Virtualization تکنولوژی است که بوسیله آن می توان اجرای همزمان دو یا چند سیستم عامل بر روی یک سرور را داشته باشیم به نحوی که باعث بهره‌وری در هزینه‌های سخت‌افزار و نرم‌افزار و همچنین استفاده بهینه از تمامی منابع سیستمی می‌باشد. به علت وجود تعدد سرورها مواردی مانند سرعت، زمان در دسترس بودن یک سرور، فعال بودن سرویس‌ها، بکاپ‌گیری و Restore‌ کردن، میزان مصرف برق، چگونگی کولیگ و خنک‌سازی سرورها، فضای لازم برای نگهداری سرورها، استفاده از حداکثر توانایی سرورها و بسیاری موارد دیگر برای شما اهمیت پیدا می کند. در دنیای امروز شبکه های کامپیوتری , وجود تکنولوژی مجازی سازی سرور امر اجتناب ناپذیر به حساب می آید بخش عمده ای از فناوری توسط مجازی سازی سخت افزار ها و منابع فراهم میشود .

مجازی سازی سرور به زبان ساده 

با استفاده از مجازی‌ساز سرور می‌توان سرورهای مجازی یا همان VPS هارا مدیریت کرد، می توان از طریق مجازی سازی اقدام به ساخت یا حذف سرور مجازی کرد و همچنین برخی مجازی سازها قالب‌های سیستم عامل‌های مختلفی را دارند تا در زمان ساخت سرور، نیازی به نصب مجدد سیستم عامل به صورت manual نباشد و این کار توسط سیستم به طور خودکار با استفاده از مجازی ساز صورت گیرد و همچنین از طریق مجازی ساز می توان منابع مصرفی سرور را مدیریت نمود.

در واقع میتوان گفت امروزه مجازی سازی سرور , مجازی سازی شبکه و یا دیتاسنتر به یک نیاز جدایی ناپذیر اکثر دیتاسنترهای بزرگ تبدیل شده است.دلیل این امر را می توان امکاناتی دانست که مجازی سازی سرور در اختیار مدیرانIT از نظر فنی و تخصصی قرار می دهد.

پارس ریزپرداز با سالها تجربه در زمینه ارائه خدمات مجازی سازی سرور و شبکه های کامپیوتری ، به شما مدیران سازمان ها پیشنهاد میکند که اگر به دنبال افزایش بازدهی و کاهش هزینه های شبکه هستید ، مجازی سازی سرور با VMware بهترین راه حل برای سازمان شما می باشد و به شما این اطمینان را میدهیم که با مجازی سازی سرور ، تجربه ای شیرین و حس فوق العاده ای از یک شبکه با طراحی مدرن داشته باشید.

 

اهمیت مجازی سازی سرور و شبکه

مجازی سازی با کاهش نیاز ما به سخت افزار و تجهیزات فیزیکی هزینه های ما را کاهش می دهد .ماشین های مجازی به صورت بهینه از منابع سخت افزار استفاده می‌کنند که کاهش مصرف برق و هزینه‌های نگهداری را در پی خواهد داشت. شما می‌توانید با صرف زمان اندکی حافظه، فضا و پردازشگر مورد نیاز را در اختیار سیستم‌عامل قرار دهید و دیگر نیازی به تهیه مجدد سخت افزار نیست .
مجازی سازی سرور می‌تواند راهکاری بسیار مناسب باشد. فکر کنید به جای آنکه ۱۰ سرور فیزیکی داشته باشید که ۱۰ سیستم عامل مختلف بر روی آن‌ها نصب باشد و هر کدام سرویس خاصی را به کاربران دهند، تنها دو سرور فیزیکی داشته باشید و در عین حال ۱۰ سیستم عامل که بر روی این دو سرور به صورت همزمان به کاربران سرویس دهی نمایند.جالبتر از آن، اگر بدانیم راهکار دوم کارایی شبکه ما را نیز افزایش دهد و زمان از کار افتادگی سرویسها را چه به صورت سخت افزاری و چه نرم افزاری به میزانی کاهش دهد که کاربر نهایی هرگز متوجه این اختلال نشود، میتوانیم با اطمینان خاطر به سمت پیاده سازی این راهکار حرکت نماییم.

شیوه کار مجازی سازی سرور چگونه است ؟

در این فن آوری یک لایه نرم افزاری به نام Hyper visor بین ماشین های مجازی و سخت افزار قرار می گیرد. قلب مجازی سازی همان ماشین های مجازی است که یک سیستم عامل به همراه سرویس ها و برنامه کاربردی داخل آن را شامل می شود.

ماشین های مجازی کاملاً از هم تفکیک شده اند و وابستگی به یکدیگر ندارند وظیفه Hyper visor تخصیص دینامیکی منابع سخت افزاری به ماشین های مجازی در هنگام نیاز آنها و آزاد سازی آنها است. در ابتدا نرم افزار مجازی ساز یا همان Hyper visor برروی سخت افزار سرور نصب می گردد و سپس در درون آن به تعداد مورد نیاز ماشین مجازی تعریف می گردد. پس از این مرحله هر ماشین مجازی مانند یک سخت افزار مستقل عمل می کند که می توان برروی آن سیستم عامل دلخواه را نصب کرده و سپس سرویسها را راه اندازی نمود.

انواع روش های مجازی سازی سرور

مجازی سازی دسکتاپ

جهت ایجاد شبکه های مجازی داخل سرور به کار می رود تا موجب به پیوستن ماشین های مجازی به هم و شکل گیری Virtual Security Zone شوند. وقتی اکثر افراد (بخصوص کسانی که تازه به دنیای مجازی سازی پیوسته اند) به مجازی سازی فکر می کنند، اکثرا به مجازی سازی سرورها می اندیشند.در بین محصولات مجازی‌سازی محصولات شرکت VMware در مقابل شرکت‌های رقیب اصلی Microsoft ،Citrix و IBM بیشترین استقبال را بین استفاده‌کنندگان از مجازی‌سازی بدست آورده است. محصولاتی که VMware ارائه کرده دارای امکانات بیشتر و کارایی بالاتر بوده‌اند، بر اساس آمار، درصد استفاده از محصولات این شرکت برای مجازی‌سازی بیش از ۷۰% می‌باشد

مجازی سازی نرم افزار

این روش جهت بسته بندی نرم افزار به کار می رود. به واسطه این روش می توانید نرم افزار مورد نظر را در هر جایی که می خواهید استفاده کنید. نکته ی کلیدی در این روش تجمع کلیه ی فایلهای نرم افزار در یک فایل اجرایی می باشد. در این روش فایل مورد نظر از سخت افزار مستقل می شود.

مجازی سازی I/O

این روش جهت کاهش تعداد کابلهای I/O مورد استفاده قرار می گیرد.

مجازی سازی شبکه

جهت انتقال دسکتاپ کاربران نهایی از کامپیوتر شخصی به “فضای ابری” استفاده می شود. به کلامی دیگر، دسکتاپ کاربران نهایی، مجازی می شوند و آنها می توانند بوسیله مثلا تین کلانیت ها به دستکتاپشان دسترسی پیدا کنند. در این حالت سیستم عامل مورد استفاده از سخت افزار مستقل می شود. و ازاین پس شما می توانید بر روی سیستمی که تا به حال قادر به نصب ویندوز۷ نبودید این سیستم عامل را نصب نمایید.

مجازی سازی استوریج

این روش جهت مجازی سازی SAN storage به کار می رود.

مجازی سازی سرور

تجمیع تعداد زیادی سرور فیزیکی در تعداد محدودی سرور فیزیکی(یا فیزیکی در مجازی) نرم افزار مجازی سازی سرور مابین سرور فیزیکی و سیستم عامل قرار می گیرد و اجازه می دهد چندین ماشین مجازی را بر روی سرور فیزیکی مشابه اجرا کنیم.

 

مزایای مجازی سازی سرور و شبکه

صرفه جویی در فضا و استقرار سرویس ها

کاهش هزینه‌های خرید سخت افزار

بهینه سازی مصرف انرژی و بازدهی

افزایش سرعت به علت اشتراک منابع

افزایش امنیت و پایداری

افزایش انعطاف‌پذیری و بهینه‌سازی

باز یابی و ریکاوری راحت داده ها

افزایش توان عملیاتی و پایداری شبکه

راهکارهای مجازی سازی شبکه

میتوان مجازی سازی سرور را به دوبخش تقسیم کرد که در ادامه مطلب به بررسی هر دو این مورد ها میپردازیم

 چندین سیستم عامل بر روی یک سرور

این روش برای تمامی سازمان ها چه کوچک و چه بزرگ لازم است. مجازی سازی به شما اجازه میدهد تا چندین سیستم عامل را بر روی بستر سخت افزاری یک سرور داشته باشید. مثلاً فرض کنید شما در شبکه خود ۳ سرور مختلف دارید.

  • یک سرورMS Windows Server 2008به منظور میزبانی سرویس Active Directory
  • یک سرور Linux Fedoraبه منظور میزبانی پورتال سازمانی
  • یک سرور MS Windows Server 2003به منظور میزبانی سرویس ISA

حال فرض کنید شما مجازی سازی را بر روی سرورهای خود پیاده سازی می نمایید. حالا یک سرور خواهید داشت که سه سیستم عامل ذکر شده روی آن قرار دارند و به صورت همزمان، هر سه مشغول ارائه سرویس خود در شبکه هستند. این گونه، هزینه های شما تا نزدیک به یک سوم کاهش پیدا میکند زیرا هزینه های بسیاری همچون برق مصرفی و تولید سرمایش به میزان قابل ملاحظه ای کاهش می یابد.

یک سیستم عامل بر روی چندین سرور

این روش بیشتر برای سازمان های بزرگ، آزمایشگاه ها و نیز سازمان هایی که نیازمند توان پردازشی بالایی هستند مفید است. این روش به شما اجازه می دهد تا از بستر سخت افزاری چندین سرور استفاده نموده و یک سیستم عامل را پشتیبانی نمایید. استفاده از چندین سرور فیزیکی مقدار منابع بسیار بیشتری را در اختیار سیستم عامل ما قرار میدهد. به طور مثال سیستم عامل ما قادر خواهد بود از چندین CPUبه منظور انجام اعمال پردازشی خود استفاده نماید که قدرت بسیار بیشتری را در اختیار او قرار میدهد.